Életmódváltás Lépésről Lépésre - 2. rész

2021.03.17

Az előző részben megszabadultunk a finomított fehér cukortól, hiszen azon kívül, hogy rengeteg problémát és függőséget okoz, nem való semmire, úgyhogy most jöhet a másik, ma már igenis mumus, még ha nem is lett kimutatva: 

GLUTÉN

"A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Sajnos nagy nyugalommal az sem eheti, aki nem érzékeny rá, ugyanis agresszív fehérje, a klasszikus búzanemesítés miatt. Egyre csak nő az érzékenyek száma, és ami még elszomorítóbb, van egy néma formája, ami viszont gombamód terjed, alattomos és nem igazán jár az elején tünetekkel. Úgy tűnik a néma szenzitívek száma magasabb, mint gondolták. Az élelmiszeripar valamit csinált a búzával, amit mindenki titkol, a fehérjéje változott, vélhetően a keresztezések miatt történt valami, ami autoimmunitást okozhat, de minimum bélrendszeri problémákat. " https://www.helloladies.hu/mi-a-gluten.html


Ennél többet nekem majdhogy nem is kellene mondanom, gyönyörűen összefoglalták, hogy mi is a gond. Megint visszavezetem a gondolatot a  nagyapáink idejére. Remélem azért senki sem gondolja, hogy ugyanazt eszi, mint ők akkoriban...

Továbbra is a tömeggyártás a probléma, az, hogy mindenből minél többet szeretnénk, minél hamarabb. Na most gondolhatjuk, hogy egy kenyérfogyasztó társadalomnak mekkora igénye van, és hogy mindig teli legyen a polc, ki kellett valamit találni.

Nem a búza tehet róla, hanem igazából mi, hogy elkorcsosult, teljesen megváltozott a genetikája, amihez a mi szervezetünknek nem igazán volt ideje idomulni, de nem is biztos, hogy szeretnénk.

Ha bele gondolunk, hogy mennyi mindennel terheljük egyébként a szervezetünket, akkor azt gondolom, hogy egyrészt nincs min csodálkozni, hogy ennyi a hivatalosan is érzékeny ember, a rejtett érzékenyekről, akik meg még nem is tudnak arról, hogy problémáik gyökere akár itt is keresendő, arról meg ne is beszéljünk.

Kérlek álljatok ki a nem gluténérzékeny, de gluténmentesen táplálkozókat elítélendők sorából, és inkább álljunk át mi is az övékébe, különösen ha:

  • bármilyen bőrproblémánk van: ekcéma, pszoriázis, pikkelysömör és ezek változatai
  • emésztőrendszeri: puffadás, hasgörcs, székrekedés, hasmenés, gyomorégés, reflux
  • erősen zsírosodó bőr, pattanások, hajhullás

Mindenkit bíztatok arra, hogy vágjon bele a gluténmentes kenyérsütésbe kovásszal, egye azt amiről tudja, hogy csak az van benne, amit ő bele is rakott, kezdje el kitapasztalni, hogy melyik gluténmentes gabonák ízlenek legjobban otthon a családnak, és észre is fogja venni, hogy egyrészt jó érzés alkotni, másrészt, hogy milyen finom az igazi kenyér, és hogy mennyivel kevesebbel is jól lakik az ember...


Amit én készítek kenyeret, az fent van az oldalon, ITT tudod elolvasni!

Jó Sütögetést Kívánok!

written by eszter



Stílusos dekorációk © Minden jog fenntartva 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el